Paris’te en az 80 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan Konser Salonu’na düzenlenen IŞİD saldırısı sırasında sahnede bulunan Amerikalı rock grubu Eagles of Death Metal, olayın etkilerini halen atlatmaya çalıştıklarını söyledikleri bir açıklama yayımladı.

Fransa’nın başkentinde en az 129 kişinin hayatını kaybettiği yedi saldırıdan en kanlısına tanıklık eden Eagles of Death Metal, saldırının yaşandığı gece yaptığı açıklamada hiçbir grup üyesinin hayatını kaybetmediğini ve durumlarının iyi olduğunu açıklamıştı.

Ancak saldırıda hayatını kaybedenler arasında gruba ait hatıralık eşya satışı yapan İngiltere vatandaşı Nick Alexander ile grubun müzik şirketinin üç çalışanı Thomas Ayad, Marie Mosser ve Manu Perez bulunuyor.

'OLAN BİTENİ İDRAK ETMEYE ÇALIŞIYORUZ'

BBC’nin geçtiği Eagles of Death Metal adına yayımlanan açıklamada, “Grup üyeleri herhangi bir zarar görmeden Amerika’ya döndü ama hala Fransa’da olan bitenleri idrak etmeye çalışıyorlar. Üyeler saldırının kurbanları, grubun hayranları ve terörizmden etkilenen herkesin acısını paylaşıyor” denildi.

Grubun tüm konserlerinin yeni bir duyuruya kadar iptal olduğunun belirtildiği açıklamaya şöyle denildi: “Olayların kurbanlarına, hayranlarımıza, ailelerine, Parislilere, terörizmden etkilenen herkese keder duygusuyla bağlandık ama aynı zamanda yeni bir aile olarak, şimdi ortak sevgi ve şefkat amacı etrafında birleşmiş durumdayız. Bu tasavvur edilemez zorlukta yaşadıklarımız sırasında bizlere yardımcı olan Fransız polisine, FBI’a, ABD ve Fransız Dışişleri Bakanlıklarına ve özellikle Ground Zero’daki kişilere teşekkür ederiz. Bu bir kez daha sevginin, kötülüğü gölgelediğini gösterdi.”