Paris'te geçen yıl bugün düzenlenen saldırılarda yaşamını yitiren 130 kişi için bugün anma töreni düzenlendi.

Anma törenleri saldırıların hedeflerinden biri olan Stade de France'da başladı. 13 Kasım 2015 tarihinde Almanya-Fransa dostluk maçınının oynandığı stadyum yakınlarında üç IŞİD üyesi kendilerini havaya uçurmuştu. Bu saldırıda bir kişi yaşamını yitirmiş, üç kişi de yaralanmıştı.

Cumhurbaşkanı François Hollande Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile birlikte saldırılara hedef olan altı noktayı ziyaret etti. Bütün saldırı noktalarında kurbanlar anısına yaptırılan, üzerinde isimlerinin bulunduğu mermer anıtların açılışı yapıldı. Saldırının düzenlendiği noktalara çelenkler, çiçekler bırakıldı, mumlar yakıldı.

Hollande ve çevresindekiler daha sonra da aynı gece 89 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan konser ve etkinlik salonuna geçtiler. Polis çevrede çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Bataclan Konser Salonu çevresi özel demir parmaklıklarla kapatıldı ve araç girişleri yasaklandı. Resmi ve sivil polislerin de kimlik kontrolü dahil olmak üzere çeşitli önlemler aldığı görüldü. IŞİD militanları bu salonu ellerindeki kalaşnikof tüfekelrle basarak etrafa gelişigüzel ateş açmışlardı.

Başbakan Manuel Valls Alman Die Welt gazetesine, Paris saldırılarının yıldönümü vesilesiyle yazdığı makalede, radikal İslamcı terörle mücadele için sınırların daha sıkı kontrol edilmesini talep etti. Valls BBC'ye verdiği demeçte ise Fransa'da saldırıların ardından ilan edilen olağanüstü halin büyük olasılıkla yeniden uzatılacağını ifade etti. Başbakan bunun özellikle Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyaları nedeniyle gerekli olacağını belirtti.