Fransız polisi, başkent Paris’teki Bataclan adlı konser salonuna saldıran üç intihar bombacısından birine ait olan bir cep telefonunu çöp tenekesinin içinde buldu.

Cep telefonunun içindeki mesajlaşmalar, saldırının dışarından birisi tarafından koordine edildiğini gösteriyor. 13 Kasım’da, 129 kişinin öldüğü konser salonunun yakınındaki çöp tenekesinde bulunan telefonda, Bataclan’ın planlı bir haritasının yanı sıra “Başlıyoruz” gibi ifadeler bulunuyor.

Erdal Aktaş'ın Taraf'ta yer alan haberine göre, saldırganlara ait olduğuna kesin gözüyle bakılan telefonun sahibinin yakında kimliğinin tespit edileceği belirtildi. Polis, mesajlardan çıkan ifadelere göre saldırının belirli bir yöntemle planlandığı ve dışarıdan bir kişi tarafından koordine edilgini görüşünde.

Öte yandan Fransız Le Monde gazetesi, saldırı gecesi yerel saatle 21:42 bir intihar bombacısı tarafından atılan “Ayrıldık, yeniden başlıyoruz” mesajlaşmasını paylaştı. Güvenlik güçleri de yer tespit yöntemiyle telefonun sahibinin saldırından önce olay yerinde bulunduğunu belirtti.