Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benedikt, Vatikan’daki Aziz Pietro Bazilikası balkonundan yaptığı Noel konuşmasında Ortadoğu’ya dönük mesajlar verdi.

16. Benedikt, Mesih İsa’nın doğduğu topraklarda İsrailliler ile Filistinliler arasındaki sorunların bir an önce çözülmesini dilerken, müzakerelerin kararlılıkla devem etmesi gerektiğini söyledi.

Noel kutlamaları için geleneksel bir yeri olan balkon konuşmasında Papa, Suriye’deki akan kanın durmasını dilerken, taraflara da diyalog çağrısı yaptı:

“Bir kez daha Suriye’deki akan kanın durdurulması, mültecilere ve yerinden olmuş kişilere yardımların ulaştırılması, bununla birlikte politik çözümün bulunması için diyalog yolunun açılması çağrısında bulunuyorum.”

Papa konuşmasında önemli bir bölümünü de Afrika’ya ayırırken, Noel’in Hristiyanların hedef alındığı Mali ve Nijerya’da barışa vesile olmasını diledi.

İtalya ve Roma halkının da bayramını kutlayan ruhani lider, konuşmasını, aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 65 dilde Noel Bayramı’nı kutlayarak tamamladı.