Halep’in kuzey doğusundaki Menbic kenti halkının Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubu kentte gerçekleştirdiği saldırılar sebebiyle protesto ettiği bildirildi.

El-Menar televizyonuna açıklamada bulunan bir gösterici, Mendic halkının son iki gündür Özgür Suriye Ordusu’nu protesto eden gösteriler yaptığını belirterek, militanların ikinci gün yapılan protesto gösterisinde halkın üzerine ateş açtığını söyledi.

Halkın gösterilerde “Özgür Ordu harami (hırsız)”, “Halk Suriye ordusunu istiyor” şeklinde slogan attıklarını belirten gösterici, silahlı grupların açtığı ateş sonucu bir göstericinin öldüğünü, birinin de yaralandığını ifade etti.

ŞAM'DA OKULDA KATLİAM: 29 ÖLÜ

Dün de Suriye'nin başkenti Şam'da muhaliflerin attığı bir bomba el-Batiha adlı bir ilkokula isabet etti. Saldırıda 28 öğrenci ve 1 öğretmen hayatını kaybetti.

HALEP’TE ÇATIŞMALAR

Suriye güvenlik güçlerinin Halep’in Sufeyre bölgesinde düzenlediği operasyonda Guraba adlı silahlı grubun 20 militanı öldürüldü. Öldürülen militanların 5’inin Tunuslu olduğu açıklandı.

Neyreb köprüsü civarında saldırı düzenlemek isteyen 8 militanı ölü olarak ele geçiren Suriye güvenlik güçlerinin ez-Zehra bölgesinde de 25 militanı sağ olarak yakaladığı açıklandı.