Kısa adı Özgür-Der olan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Suriye’de Aleviler, Hristiyanlar ve kendilerine destek vermeyenler üzerinde vahşet uygulamakla suçlanan, kafa kesme görüntülerini kaydedip youtube'a yükleyen, en son Kürtlere yönelik saldırılar gerçekleştirdiği iddia edilen El Kaide örgütünün Suriye koluna destek verdi ve Kürtleri suçladı.

Rıdvan Kaya, Serekaniye’de (Resulayn) saldırı başlatarak Halep’in iki köyünde 70 Kürt köylüsünü katliamdan geçiren El Nusra Cephesi’ne destek vererek, çatışmalardan PYD/YPG’yi sorumlu tuttu.

Kaya, katliamı dile getirenleri de  “katliamcı, despot ve ırkçı” olmakla suçladı.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, yaptığı yazılı bir açıklama ile Rojava’da saldırılar başlatarak katliamlar gerçekleştirdiği belirtilen El Kaideci gruplara sahip çıktı. Kaya, savaştan PYD ve YPG’yi sorumlu tutarak, “PYD/YPG Kürt halkının değil, Esed rejimiyle işbirliğine hevesli Kürt milliyetçilerin temsilcisidir” iddiasında bulundu.

Ramazan Kaya, basında ve sosyal medyada çok sayıda görüntüsü yayınlanan ‘Rojava’da katliamı’nın olmadığını iddia ederek şöyle dedi:

“Öncelikle Kürt milliyetçi çevrelerinde dillendirilen ve hem medyada hem de siyaset düzleminde farklı kesimlerden destek gören “Rojova’da katliam” söyleminin sadece yalandan ibaret olmayıp, tam bir ikiyüzlülük olduğunu vurgulamakta yarar var.”

Ramazan Kaya Nusra Cephesi’ne sahip çıkarak şöyle devam etti:

“Cephetun Nusra olmak üzere Suriye’de Esed zulmüne karşı mücadele eden İslami örgütleri katliamcı, despot, Arap ırkçısı ve benzeri sıfatlarla karalamaya çabalayan çevrelerin bizatihi kendileri katliamcıdır, despottur ve ırkçıdır.”