Wall Street'i İşgal Et hareketinin ikinci ayında New York Borsası'nı işgal etmeye çalışan eylemcilerle polis arasında çatışma çıktı.

 

WASHINGTON- New York'ta Wall Street'i İşgal Et eylemcileri, işgalin ikinci ayı nedeniyle dün sabah saatlerinden itibaren eylem yapmaya başladı. İşgalciler yaptıkları eylemle New York Borsası'nın açılışını geciktirmeye çalıştı.

 

Kapitalizm karşıtları, hareketin doğuş yeri olan Zuccotti Parkı'ndan sermayenin merkezi olan Wall Street'e doğru sloganlarla yürüdü.

 

"Caddeler, sokaklar bizim", "Biz yüzde 99'uz", "Her gün, her hafta Wall Street'i İşgal Et" şeklinde slogan atan eylemciler, Wall Street sokağının başında kurulan polis barikatının önünde kadar geldi ve daire oluşturarak New York Borsası'nın çevresinde yürüyüş yaptı.

 

New York Menkul Kıymetler Borsası çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis ise işgalcilere saldırdı, 300 kişi gözaltına alındı. Polisin bazı göstericileri sürüklediği gözlenirken sendikaların da katılımıyla sayıları binleri bulan eylemciler, Brooklyn Köprüsü'nü geçerek eyleme devam etti.

 

POLİS BÜTÜN EYLEMLERE SALDIRDI

 

Öte yandan işgal eylemlerinin ikinci ayı nedeniyle ülke genelinde yapılan eylemlerde yüzlerce kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

Los Angeles'teki işgal yürüyüşüne de yüzlerce kişi katıldı. Polisin bu şehirde 25 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Dallas'taki işgal kampını baskın yaparak dağıtan polisler, yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı. Portland'ın şehir merkezindeki bir bankayı işgal etmeye çalışan eylemciler de polisler tarafından gözaltına alındı.

 

Chicago'da şehrin köprüsünü trafiğe kapatan kapitalizm karşıtları, Seattle'da da benzer bir eylem gerçekleştirdi ve Üniversite Köprüsü'nü işgal etti.

 

Ayrıca Boston, Miami, Detroit, Denver, Atlanta, Colorado ve Washington'da da benzer eylemler düzenlendi. (ETHA)