BasNews.com'da yer alan habere göre, Kürt siyasetçi Osman Öcalan, Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin Suudi Arabistan'da bir devlet başkanı gibi karşılanmasını, Ortadoğu'nun Kürt devletine hazırlandığının bir işareti olarak değerlendirdi.
 
Eski PKK yöneticilerinden siyasetçi Osman Öcalan, Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin Körfez ülkelerine ziyaretini KDP.info'ya değerlendirdi. 
 
"IŞİD teröristlerine karşı başarısı Kürt devletine giden yola doğru atılmış bir adımdır" diyen Öcalan görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: "Ortadoğu'nun yeniden şekillendirildiği bir süreçten geçiyoruz. Tüm dünya ülkeleri Kürdistan Bölgesi'nin bu yeniden dizaynda yer alacağını biliyor ve Kürt devleti için hazırlık yapıyor. Kürdistan Bölge Başkanı Barzani, Körfez ülkelerine düzenlediği ziyaretler içinde özelikle Suudi Arabistan'da çok sıcak karşılandı. Suudi Arabistan, Kürt devletinin kurulmasına hazırlık yapıyor. Bu nedenle Barzani'yi gelişmiş bir devletin başkanı gibi karşıladı" dedi. 
 
Öcalan, bu nedenle Kürdistan Bölgesi'nin iç çelişkilerini bir tarafa bırakarak, birlik olmaları ve Mesut Barzani'ye destek olmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.