Türkiye'nin PKK kamplarına yönelik hava operasyonlarına ilişkin ABD Başkanı Barack Obama'nın önemli değerlendirmelerde bulunduğu ortaya çıktı.

CNN Türk'ün Amerikan Huffington Post'a dayandırdığı haberine göre, geçen çarşamba günü bazı gazetecilerle yaptığı sohbette Obama, Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlarda odaklandığı hedefin PKK değil IŞİD olması gerektiğini ifade etti.

'EN BÜYÜK SORUN SINIRDAN GEÇİŞLER'

Huffington Post muhabirinin, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IŞİD saldırılarını PKK'ye operasyon düzenlemek için kullanmasından endişe duyup duymadığını' sorması üzerine Obama, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ile IŞİD'in bölgedeki en büyük tehdit olduğu konusunda görüştük. Türklerin PKK saldırılarına karşı da kendini savunma hakkı meşru. Ancak Türkiye ile çözülmesi gereken en büyük sorun Türkiye sınırlarından yabancı savaşçıların IŞİD'e katılması."

ABD Başkanı tüm çalışmaların bu yönde olduğunu ifade etti. Huffington Post'ta yer alan haberde Obama ile görüşmenin Beyaz Saray'da 10 muhabirin katılımıyla gerçekleştirildiği bilgisi verildi.