ABD Başkanı Barack Obama, Rusya’nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına dair önümüzdeki günlerde ABD Kongresi’ne detaylı bir rapor sunacaklarını söyledi.

Rusya’ya yönelik ‘önlemlerin’ süreceğini ifade eden ABD Başkanı, “Zamanını ve yerini bizim seçeceğimiz birtakım önlemler almaya devam edeceğiz, bazıları kamuoyuna açıklanmayacak” dedi. Obama, “Bu eylemler, Rusya’nın agresif tutumu karşısında verdiğimiz tepkinin tümü değil” diye ekledi.

‘ANCAK RUS HÜKÜMETİNİN ÜST SEVİYELERİNDEN YÖNETİLEBİLİR’
 
“Rusya’ya yönelik yaptırımlar, ABD’nin çıkarlarına zarar vermek için gösterilen çabalara karşı uygun ve gerekli bir cevap” diyen ABD Başkanı, veri hırsızlığı ve ifşa aktivitelerinin ancak Rus hükümetinin üst seviyelerinden yönetilebileceğini söyledi.
 
‘Seçimlere yönelik müdahalenin öcünün alınacağını’ kaydeden Obama, tüm ABD’lileri ‘Rusya’nın eylemlerine’ karşı tetikte olmaya çağırdı.
 
'ABD'Lİ DİPLOMATLAR TACİZ EDİLDİ, BU HAREKETLERİN SONUÇLARI OLACAK'
 
Dışişleri Bakanlığı’nın Maryland ve Newyork’taki Rus diplomatik temsilciliklerini kapatacağını aktaran ABD Başkanı, “DHS ve FBI, Rusya’nın sivil ve askeri istihbarat servislerinin sivil aktivitelerine dair bilgileri yayınlayacak” ifadelerini kullandı. Rusya’nın başkenti Moskova’daki ABD’li diplomatların, son bir yıl içerisinde Rus güvenlik servislerinin ve polisin ’kabul edilemez’ derecede tacizine uğradığını iddia eden Obama, “Bu hareketlerin sonuçları olacak” dedi.
 
 (Kaynak: Sputnik)