Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla idam edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş Başbakanı Hasina'yı arayarak infazın engellenmesini istemişti.

Bu kararla birlikte Abdülkadir Molla, kurulan savaş suçları mahkemesinde idam edilen ilk kişi oldu.

Bangladeş'te Yüksek Mahkeme, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'ya verilen idam cezasını onamıştı.

Salı akşamı idam edilmesi beklenen Molla'nın infazı, son anda Yüksek Mahkeme yargıçları tarafından çarşamba sabahına ertelenmişti. Mahkeme, dün de Molla'nın avukatlarının ek süre talebini kabul ederek idam cezasının yeniden göz geçirilmesi ile ilgili talebin değerlendirmesini perşembe sabahına bırakmıştı.

Bangladeş hükümeti tarafından, bağımsızlık savaşı sırasında işlenen suçların araştırılması için 2010 yılında kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanan Molla, 344 silahsız sivilin öldürülmesini azmettirmek dahil altı farklı suçlamanın beşinden hüküm giyerek 5 Şubat 2013'te ömür boyu hapse mahkum edilmişti. 

Bangladeş'in en büyük İslami partisi olan Cemaat-i İslami'nin genel sekreter yardımcılığını yürüten Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için Temyiz Mahkemesi'ne başvurmuştu. Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin hükmünü onayan Temyiz Mahkemesi, 17 Eylül'de, Molla'ya verilen ömür boyu hapis cezasını idama çevirme kararı almıştı. (Sondakika.com)