Nijerya'da futbol taraftarları hedef alındı. Mubi kentinde düzenlenen saldırıda en az 30 kişi öldü. Hafta sonu ülkedeki saldırılar 100'den fazla cana mal oldu.

Nijerya hafta sonu yine çok sayıda bombalı saldırının hedefi oldu. Ülkenin kuzey doğusundaki Mubi kentinde bombalı bir saldırı düzenlendi. Ancak saldırının merkezi konusunda çelişkili açıklamalar geldi. Bir polis memuru bombanın bir futbol maçından sonra seyirciler spor merkezinden ayrılırken patlatıldığını açıklarken, başka kaynaklar da futbol maçının televizyonda gösterildiği bir lokalde patlama meydana geldiğini bildirdi.

Kurban sayısı konusunda da kesin rakamlar bilinmiyor. Görgü tanıkları en az 30 ölü bulunduğunu belirtirken, ajanslar ölü sayısının 60 olabileceğini bildiriyor.

Saldırının İslamcı terör örgütü Boko Haram tarafından düzenlendiği düşünülüyor. Boko Haram, Mubi kentinde daha önce de çok sayıda saldırı düzenlemişti. Ülkede hafta sonu Mubi kenti dışındaki pek çok bölgede yine saldırılar düzenlendi. Bu saldırılarda 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Öte yandan Nijerya basınına göre, komşu ülke Kamerun’da Boko Haram üyesi 40 militan, ordunun operasyonunda öldürüldü. İslamcı terör örgütü, Kamerun’da aylar önce kaçırılan İtalyan bir rahip ile Kanadalı bir rahibeyi serbest bırakmıştı.