Daily Mail’in haberine göre, Brooklyn’de yaşayan 27 yaşındaki Selda Turan, Simchon Schwartz adlı (46) Hasidik (Ortodoks dindar) Yahudi komşusunun saldırısına uğradı. Aşırı alkol aldığı belirlenen Schwartz, Selda Turan’ı otomobilin üzerine itip “Lanet Araplar", “Lanet teröristler" diye bağırarak hakaret ettikten sonra elindeki bira şişesini Turan’ın üstüne döktü.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, sesleri duyarak dışarı koşan Selda Turan’ın eşi Mustafa Turan da ırkçı Yahudi’nin saldırısına hedef oldu. Schwartz, "Burada herkes Yahudi, sizi buradan kovacağız" diye bağırarak tehditler savurdu.

Turan, yediği yumruk darbeleriyle yere yıkılırken Schwartz da yakınlardaki sinagoga kaçtı. Olay yerine çağrılan polis öfkeli ırkçıyı sinagogda yakaladı. Müslümanlardan nefret ettiğini söyleyen ırkçı Yahudi polis tarafından kelepçelenerek gözaltına alındıktan sonra da olay çıkarmaya devam etti. Schwartz, bindirildiği polis otosunda kelepçelerinin çok sıktığını söyleyip bağırarak otomobilin camlarını tekmeledi. Brooklyn Mahkemesi’ne çıkartılan Schwartz suçlu bulunduğu takdirde 15 yıla kadar hapis cezası alabilecek.

DİPNOTTV