İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada "Biz, sadece İsrail için savaşmıyoruz bilakis insanlık düşmanı Hamas, Hizbullah, El-Kaide ve IŞİD'in yanı sıra İran gibi terör üreten rejimlerden destek alan birçok örgütle savaşıyoruz. İnanıyorum ki bu durum tüm medeni ülkeler için de geçerlidir" ifadelerini kullandı.

ABD yönetimi ve halkına desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Netanyahu, şunları kaydetti:

"İnsanlığın düşmanlarına karşı savaşında İsrail ile ABD aynı çukurda yer alıyor. Tedbirimizi almazsak bu tür güçler sadece Ortadoğu'da kalmaz Avrupa, ABD ve dünyanın dörtbir tarafına yayılır."

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.

Gazze'ye 51 gün süren saldırılarda Filistin'de 578'i çocuk 2 bin 147 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi yaralandı. İsrail tarafından ise 66 asker, 4 sivil ve 1 yabancı uyruklu işçi olmak üzere 71 kişi yaşamını yitirdi.