İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Doğu Kudüs'te yaşayan ve İsraillilere saldırı düzenleyen Filistinlilerin evlerini yıkma kararı verdi.

Karar, Çarşamba günü Kudüs'te arabalı saldırı sonucu ağır yaralanan İsrail vatandaşının ölmesinin ardından alındı.

Konuyla ilgili AFP Haber Ajansı'na bilgi veren İsrail hükümetinden bir yetkili "Dün akşam güvenlikten sorumlu yetkililerle, Kudüs'teki gerilimi azaltmak için alabileceğimiz tedbirleri konuştuk. Bu tedbirlerin arasında teröristlerin evlerinin mühürlenmesi veya yıkılması önerisi de vardı. Bu öneri kabul edildi" dedi.

Yetkili, bu tedbirin hayata geçirilmesi için Adalet Bakanlığı'ndan resmi onay almaları gerektiğini sözlerine ekledi.

HAMAS, SON SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Kudüs'te Çarşamba günü tramvay durağında bekleyen kişilerin üzerine araç sürülmüş, olayda bir kişi ölmüş ve sekiz kişi yaralanmıştı. Olayda ağır yaralanan bir İsrailli de bugün hayatını kaybetti.

22 Ekim'de ise bir kişi motosikletini tramvay durağına sürmüş, bir bebek ve bir kadın ölmüştü. Bu kişi daha sonra polis tarafından öldürülmüştü.

Daha önceki saldırılara destek veren Hamas, son saldırıyı üstlendi ve "Bunun İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı müdahalenin intikamı olduğunu" söyledi.

MESCİDİ-İ AKSA GERGİNLİĞİ       

Yahudilerin Mescid-i Aksa'da daha fazla ibadet etmesi için yürütülen kampanyanın önemli isimlerinden Haham Yehuda Glick'in silahlı saldırıya uğramasının ardından, sağ görüşlü Yahudiler hem kendileri hem de Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen mekanı ziyaret etmeyi planlıyordu.

Filistinliler bunun bir provokasyon olduğunu belirterek protestolarda bulundu.

Filistinli protestocular ile İsrail polisi arasında çatışmalar yaşandı, polis eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Olaylar nedeniyle Mescid-i Aksa'nın geçici olarak kapatılması tansiyonu artırdı. Kutsal mekan bir süre kapalı kalmasının ardından sınırlı olarak kullanıma açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta yaptığı bir basın toplantısında, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas ile İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıyacaklarını söylemişti. (BBC Türkçe)