WASHİNGTON- 28 ülkenin liderleri bugün, ABD'nin Chicago şehrinde NATO zirvesine katılmak üzere bir araya geliyor. Zirvenin öncelikli konuları arasında Afganistan işgali ve emperyalist politikaların bir ürünü olan füze savunma sistemi bulunuyor.

 

NATO zirvesine karşı olarak ise şehirde protesto gösterileri düzenleniyor.

 

'TERÖRİST' AVI BAŞLADI

Protestoların korkusuyla da egemenlerin kolluk kuvvetleri "terörist" avına başladı. Dün Chicago polisi 3 kişinin "terörist eylem hazırlığında oldukları" iddiasıyla gözaltına alındığını duyurdu.

 

NATO ŞEYTANDIR

ABD'nin Chicago şehrinde binlerce eylemci, bugün başlayacak NATO zirvesini protesto etmek için dün kent merkezinde gösteri yaptı. Göstericiler üzerlerinde "NATO şeytandır", "Sağlık harcamaları NATO'ya gitmesin", "NATO, terörist bir teşkilattır" "Robin Hood vergileri gelsin" yazılı pankartlarla ABD Merkez Bankası'ndan Daley Plaza'ya yürüdü.

 

Eylemciler NATO zirvesini kastederek "Anlaşılan o ki işte demokrasi bu!", "Petrol için savaşa son! NATO Afganistan'dan defol!" şeklinde sloganlar attı. Gösteride "NATO'nun G8 ülkelerinin ordusu" olduğu vurgulandı ve emperyalizmin çıkarlarına hizmet ettiği belirtildi.

 

TEK ÇARE MÜCADELEYE DEVAM ETMEK

Kalabalık Daley Plaza'ya geldiklerinde Chicago'yu İşgal Et Hareketi'nden Zoe Sigman, göstericilere teşekkür etti ve polis tarafından alıkonulan 9 kişi ve terörizm suçlamasıyla göz altına alınan 3 kişiyle dayanışmak için 10 dakikalık oturma eylemi yapma çağrısında bulundu.

 

Oturma eyleminden sonra polis şiddetini kınayan konuşmalar yapıldı ve bu şiddete direnmek için gösterilere devam etmenin gerekliliği vurgulandı.

 

Sigman zirvenin gerçekleşeceği bugün daha kitlesel bir protesto yapma çağrısında bulundu.

 

'EĞER BİRLEŞİRSEK...'

FBI Baskısına Son İnsiyatifi'nden söz alan Stephanie Weiner, anti-demokratik uygulamalara örnek olarak FBI'nın daha önce yaptığı ev baskınlarına dikkat çekti.

 

Weiner "Biz güçlüyüz, NATO'ya ve onun savaşlarına karşı güçlü bir hareket yaratabiliriz ve eğer birleşirsek polisin ve FBI'nın baskısını geri püskürtebiliriz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Devrimci Öğrenciler Birliği'nden Gregory Lucero ise protestoyla ilgili olarak FBI'ın evine geldiğini anlattı.

 

Lucero, kitleye "FBI veya polis kapınıza geldiğinde onlara ne diyeceksiniz?" diye sordu ve kitle hep bir ağızdan "Hiçbir şey!" diye bağırdı. Lucero, savaşa ve FBI'ya karşı konuşmanın önemli olduğunu vurgulayarak, sözlerini tamamladı. (etha)