Hizbullah lideri Nasrallah, El Menar televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında, 20 Aralık günü Suriye’nin başkenti Şam’ın kırsalındaki Caramana bölgesinde düzenlenen füze saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah komutanı Semir Kuntar’a yönelik suikasttan İsrail’in sorumlu olduğunu söyledi.

Kuntar’ın evinin savaş uçaklarının güdümlü füzeleriyle vurulduğunu belirten Nasrallah, suikastı İsrail’in yaptığından şüphelerinin olmadığını dile getirdi.

Semir Kuntar’ı ‘içimizden biri’ diye tanımlayan Nasrallah, “İsrail, Kuntar’ı kasten öldürdü. Buna karşı uygun zaman, mekan ve yolla cevap verme hakkımız var ve bunu uygulayacağız” dedi.

Nasrallah, Kuntar’ın her zaman İsrail’in hedefinde olduğuna dikkat çekerek, “Suriye’deki bazı silahlı gruplar suikastı üstlenmeye çalışıyor. Suikastın arkasında Siyonist güçlerin olduğunu açıkça söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BIRAKIN ABD VE İSRAİL BİZİ KONUŞSUN’

ABD Senatosu’nun Hizbullah’a yönelik son yaptırımları hakkında da konuşan Nasrallah, “ABD tüm dünyada terörü destekliyor, İsrail terörizmin kendisi; ancak bizi baskıya karşı savaşan bir direniş örgütü olarak kabul etmiyorlar” dedi.

Nasrallah, yaptırım kararının dünyada ve insanların zihinlerinde Hizbullah’ı karalamaya yönelik siyasi suçlamalardan ibaret olduğunu savundu.

“Bırakın ABD ve İsrail bizi konuşsun. Bunlara düşman olmakla gurur duyuyoruz” diyen Nasrallah, mücadelelerinde geri adım atmayacaklarının da altını çizdi.

Dünyada ve Lübnan’daki hiçbir bankada fonları bulunmadığını belirten Nasrallah, “Bazı bankalar şimdiden önlem almaya başladı. Onları Amerikalılara boyun eğmeme konusunda uyarıyorum” dedi.

Hizbullah yayın organları, uydu operatörleri ve Hizbullah’a yönelik ekonomik yaptırımları içeren yasa tasarısı ABD Kongresi’nin Senato ve Temsilciler Meclisi’nden oy birliğiyle geçerek, ABD Başkanı Barack Obama tarafından imzalanmıştı. (Kaynak: Sendika.Org)