Ntvmsnbc’nin haberine göre İsrail ordusunda Keskin Nişancı Birliği'nde görevli 20 yaşındaki bir askerin, silahıyla Filistinli bir çocuğu hedef alan fotoğrafı, fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'da yayınlaması gözleri bir kez daha işgal altındaki topraklara çevirdi.

İsrailli askerin fotoğrafı paylaşmasının ardından "Elektronik İntifada" ve İsrail'in işgaline muhalif birçok internet sitesi tepki gösterdi.

İŞTE İŞGAL BU

İsrailli eski askerlerin işgal altındaki Filistin topraklarındaki itiraflarını yayımlayarak ismini duyuran "Breaking the Silence" adlı insan hakları örgütü, "İşgal işte bu" açıklaması yaptı.

SORUŞTURMA AÇILDI

"Keskin Nişancı Birliği"nde görevli askerin yayınladığı fotoğrafla ilgili bir açıklama da İsrail ordusundan geldi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrailli askerin davranışının, İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin değerleriyle uyuşmadığı belirtildi.

Açıklamada, İsrailli askerin bağlı olduğu birliğin komutanının olaydan haberdar edildiği ve konu hakkında soruşturma başlatıldığı vurgulandı.

BU İLK DEĞİL

İsrailli başka bir askerin, kelepçeli ve gözleri bağlı Filistinli tutuklularla birlikte çektiği bir fotoğrafı Facebook'ta paylaşması ise, İsrail ordusu tarafından cezalandırılmıştı.

İsrail askeri mahkemesi, Facebook'ta fotoğrafı paylaşan askere 14 gün hapis cezası vermiş ve fotoğrafın kaldırılmasına karar vermişti.