Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Musul operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sincari, "IŞİD özellikle eski Musul bölgelerinde direnirse çok daha büyük bir savaş olacak" dedi.

‘BÜYÜK BİR SAVAŞ OLABİLİR’

Gazete Karınca'nın haberine göre,  Reuters’a konuşan Kerim Sincari, Musul’un Sünni cihatçıların sembolü olduğunu ve kentte 4 bin ila 8 bin arasında IŞİD’li olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

Sincari, Musul’daki çatışmanın Tikrit ve Felluce’de yaşanan çatışmalardan daha uzun süreceğini ifade ederek, “Eğer IŞİD özellikle eski Musul bölgelerinde direnirse çok daha büyük bir savaş olacak. Çünkü sokaklar oldukça dar. Askeri araçlarla ve tanklarla orada operasyon düzenleyemezsiniz. O yüzden sıcak temaslı çatışmalar yaşanabilir” dedi.

‘MUSUL ALINIRSA RAKKA’DAN BAŞKA KAÇACAK YERLERİ YOK’

Musul alındığı takdirde IŞİD’in inandığı ‘halifeliğin’ de son bulacağını savunan Sincari, “Rakka’dan başka kaçacak yerleri kalmayacak. Böylece tek bir bölgede etrafı sarılmış olacak” dedi.

BAĞDADİ MUSUL’DA’ İDDİASI

Sincari ayrıca teyit edemedikleri bir bilgiyi de paylaştı.

Bağdadi’nin 3 gün öncesine kadar Musul’da olduğu, sivillerin onu sokakta IŞİD’lilere cesaret vermek amacıyla dolaşırken gördüğü yönünde bilgiler aldıklarını söyleyen Sincari, “Fakat teyit edilememiş bilgi, onun hala orda olduğundan emin değilim” dedi.

SİVİL DİRENİŞ

Kentteki ‘sivil direniş’ haberlerine dair de konuşan Sincari, “Elimize ulaşan bazı bilgilere göre Musul’da bazı grupların IŞİD’e karşı gizli mücadele ettiğini söyleyebilirim. Hatta kent merkezindeki sokaklarda öldürülmüş IŞİD’liler olduğu bilgileri geldi bize” diye konuştu.

(Kaynak: Gazete Karınca)