IŞİD’in Musul’u ele geçirmesini değerlendiren Peşmerge Bakanı Yardımcısı, ’Bağdat’ı uyardık, dikkate almadılar. Musul senaryosu Kerkük’te tekrarlanmayacak’ dedi.

Kürdistan Bölge Yönetimi Peşmerge Bakanı Yardımcısı Enver Hacı Osman, Musul’da olacaklara dair daha önceden hükümeti uyardıklarını ancak gerekli önlemlerin alınmadığını söyledi.

Bakan Yardımcısı Osman, ’Musul’da olanlar Kerkük’te tekrarlanmayacak. Kerkük’ü kanımızın son damlasına kadar savunacağız’ dedi.

Osman, kenti savunmak için peşmergelerin Kerkük’e kaydırıldığını söyledi.

Irak ordusunun kaçarken geride bıraktığı silahların bir kısmının peşmergelerin elinde olduğunu belirten Iraklı Bakan Yardımcısı ’Eğer bu silahları ele geçirmeseydik bunların hepsi IŞİD’in eline geçecekti’ ifadesini kullandı.

Tuzhurmatu Belediye Başkanı Şalal Abdul ise IŞİD’in ele geçirdiğini açıkladığı kenti savunmak için iki peşmerge tugayının daha şehre geldiğini açıkladı.

IRAK-SURİYE SINIRINDA PYD-KDP BULUŞMASI

PYD ile Kürdistan Demokrat Partisi Irak-Suriye sınırında bir araya geldi.

Buluşmada Irak-Suriye sınırının karşılıklı taraflarını kontrol eden gruplar IŞİD’e karşı alacakları önlemleri konuştular.

Toplantıdan iki grup arasında koordinasyon kararı çıktı.

IŞİD: TUZHURMATU’YU ELE GEÇİRDİK

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Selahaddin eyaleti içerisinde yer alan Tuzhurmatu kentini ele geçirdiklerini, ayrıca Selahaddin’e bağlı Bici kentindeki tüm silah depolarına el koyduğunu açıkladı. IŞİD ayrıca Bici ile Şarkat arasındaki ulaşımı sağlayan köprüyü de ele geçirdiğini duyurdu.

Musul’u ele geçiren ve Selahaddin’e ilerleyen IŞİD güçleriyle Irak ordusu arasında çatışmalar Kerkük kırsalına da sıçradı.

IŞİD Twitter hesabından, Kerkük kırsalındaki bazı yollarda Maliki güçlerine saldırı düzenlediklerini, çok sayıda askeri teçhizata el koyduklarını açıkladı.