İsrail'in Mescid-i Aksa'daki güvenlik kısıtlamalarını kaldırmasının ardından açıklama yapan Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, krizin sona erdiğini ve Müslümanların ibadet için Mescid-i Aksa'ya dönebileceğini açıkladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, İsrail'in Mescid-i Aksa girişinde kalan son bariyerleri de sökmesinin ardından Müslümanlar ibadet için Harem-i Şerif'e geri dönme kararı aldı.

Müslümanlar İsrail'in kısıtlamalarını protesto amacıyla Mescid-i Aksa çevresinde protesto gösterileri yapıyor ve namazlarını dışarıda kılıyorlardı. 

'DURUM NORMALE DÖNDÜ'

İsrail radyosuna konuşan Kudüs Müftüsü Hüseyin " Durum normale döndü. El Aksa içinde ibadet edeceğiz" dedi.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüştü. Olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğü açıklanmıştı.

Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını 16 Temmuz Pazar günü açmış, ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

Çıkan çatışmalarda ve yaşanan şiddet olaylarında 4 Filistinli ile 3 İsrailli sivil ölmüştü

İsrail önce Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki dedektörleri sökmüştü.

Dün gece itibarıyla da Aslanlı Kapı önündeki metal bariyerler ile kapalı devre güvenlik kameralarının kaldırıldığı açıklanmıştı.