“Müslümanlar ülkeye girmesin” diyen ABD'den Cumhuriyetçilerin başkan aday adayı Donald Trump’ın Britanya’ya girişini yasaklamak için imza kampanyası başlatıldı.


Dün Britanya Parlamentosu’nun web sitesi üzerinden Suzan Kelly adlı bir kişinin başlattığı imza kampanyasına katılanların sayısı, bugün 250 bini geçti.

Britanya’da vatandaşlar parlamentonun web sitesi üzerinden çeşitli kampanyalar başlatabiliyor. İmzacı sayısı 10 bini geçtiğinde, hükümet konuyla ilgili bir açıklama yapmak zorunda. İmzacı sayısı 100 bini geçtiğinde ise, kampanya konusu parlamentoda açılan bir oturumda tartışılıyor.

Kampanyayla ilgili açıklamada, Britanya’nın daha önce birçok bireyin ülkeye girişinin kullandıkları nefret söylemi nedeniyle yasakladığı belirtiliyor ve “Aynı prensipler, Britanya’ya girmek isteyen herkes için geçerli olmalıdır. Britanya, ülkeye girmek isteyenlere ‘kabul edilemez davranış’ kriterini uygulamaya devam edecekse, bunun zengine ve fakire, güçlüye ve güçsüze adil bir şekilde uygulanması gerekir” deniliyor.