PYD Eş Başkanı Salih Müslim ve DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Yeni Özgür Politika gazetesinin 11. kuruluş yıl dönümünde "Özgür Basın" sloganıyla organize ettiği dayanışma gecesine katıldı.

Basın üzerindeki baskıları sert bir şekilde eleştiren Müslim, “Avrupa ülkelerine de tepki göstererek, "Ülkelerinizin şirketleri üzerinden Türkiye’deki sultanın yapmaya çalıştıklarını görmüyor musunuz? Türkiye sultanı gerçeklerden rahatsız oluyor, devreye birilerini koyuyor. Eutelsat adlı şirket kanunlarınıza aykırı olarak televizyonları kapatıyor " dedi.

Erdoğan'ın mutlaka kaybedeceğini kaydeden Dicle, "Dün Med Nuce'ye yaptıkları gibi, bugün News Channel, Stêrk ve Ronahi'ye karşı olan saldırılarına karşı duracağız. Onların bu saldırılarını mutlaka püskürteceğiz" diye konuştu.

MÜSLİM: DOSTLARIMIZ SESSİZ KALMAMALI

PYD Eş Başkanı Salih Müslim ise hakikat düşmanlarının gerçekleri saklamak için basına saldırdığını belirterek Kürt televizyon kanallarının karartılmak istendiğini söyledi.

Müslim, Avrupa ülkelerine de tepki gösterdi. "Ülkelerinizin şirketleri üzerinden Türkiye’deki sultanın yapmaya çalıştıklarını görmüyor musunuz?" diye soran Müslim, şöyle devam etti:

"Türkiye sultanı gerçeklerden rahatsız oluyor, devreye birilerini koyuyor. Eutelsat adlı şirket kanunlarınıza aykırı olarak televizyonları kapatıyor. Madem adaletli kanunlarınız tüm Avrupa’da geçerli, neden biz Kürtlere gelince sessizliğe bürünüyor! Dostlarımız bu kanunsuzluğa sessiz kalmamalı."

IŞİD’in karşısında duranların Kürtler olduğunun altını çizen Müslim, "Dostlarımız, mücadelemize büyük katkısı olan basın kurumlarımızı kapatmaya çalışan Türkiye’ye ve Eutelsat şirketine gereken cevabı vermelidir" diye konuştu.

Kapatılmak istenen Ronani TV’nin tüm Suriye halkının sesi olduğunu savunan Müslim, "Avrupalı devletler bu gerçekleri bilip buna göre cevap vermelidir. Basınımızın arkasındayız" dedi.

Almanya’nın YPG ve YPJ bayraklarını yasaklamasına da tepki gösteren Muslim, "Şu an Almanya’da hiç kimse YPG ve YPJ’nin terörist olduğunu söylemezken nasıl olur da Alman polisi bayraklarımızı yasaklayabilir" diye sordu.

DİCLE: SALDIRILARINI PÜSKÜRTECEĞİZ!

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ise, "Bu faşizan akıl, bu halk düşmanı çizgi ile hiçbir zaman Kürt halkının özgür sesini yok edemedi. Bugün de yok edemeyecek. Onların direnişini, seslerini hiçbir zaman kısamadılar, kısamayacaklardır" dedi.

Erdoğan'ın mutlaka kaybedeceğini kaydeden Dicle, "Dün Med Nuce'ye yaptıkları gibi, bugün News Channel, Stêrk ve Ronahi'ye karşı olan saldırılarına karşı duracağız. Onların bu saldırılarını mutlaka püskürteceğiz" diye konuştu.

(Kaynak: Artı Gerçek)