PYD Eş Başkanı Salih Muslim, Suriye'deki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Müslim, “Hiçbir güç Suriye halkının acılarını hissetmiyor. Şimdiye kadar yüz binlerce insan katledildi ve binlerce ev yıkıldı. Bu savaşın ve akan kanın durdurulmasını gerçekten isteyen güç Kürt halkıdır." ifadelerini kullandı.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Almanya'nın Kiel kentinde PYD'nin kuruluşu dolayısıyla yapılan kutlamalarına katıldı.

Türkiye’nin Rojava ile uluslar arası güçler arasındaki ilişkilerin gelişmesini istemediğini iddia eden Müslim’in açıklamaları şöyle:

"Bugün Rojava’da bir gerçeklik var; örgütlü bir halk var. Doğru bir siyaset yapılıyor ve bu siyaset temelinde yürüyor. Savunma güçleri var. Amerika ve Rusya başta olmak üzere uluslararası güçler, Rojava’yı ve özerklik sistemini iyi anlamışlar ve bu nedenle projelerini öneriyorlar.

Ancak başta Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan olmak üzere bölgesel güçler, Rojava ve uluslararası güçler arasındaki ilişkilerin gelişmesini istemiyorlar. Yani karadan askeri olarak ilerleyip ardından siyasi olarak ilişkilenmek istiyorlar. Suriye rejimi ve muhalefeti de aynı fikirde.

'HALKIN ACILARINI HİSSETMİYORLAR’

"Bu nedenle Suriye’de yaşanan karışıklık bazen çok harlanıyor, bazen gevşiyor, bazen de unutuluyor. Gerçekten hiçbir güç Suriye halkının acılarını hissetmiyor. Şimdiye kadar yüz binlerce insan katledildi ve binlerce ev yıkıldı. Bu savaşın ve akan kanın durdurulmasını gerçekten isteyen güç Kürt halkıdır. Hatta birçok güç Cenevre görüşmelerinde ‘Kürtler hazır olmazsa Suriye’deki karışıklık çözümlenemez’ diyor."

(Kaynak: DİHA)