Müslüman Kardeşler, Kahire’de bugün güvenlik güçleri tarafından devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlısı gösteriye yapılan saldırıda en az 70 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Müslüman Kardeşler sözcüsü Jihad El Haddad, “Yaralamak için değil öldürmek için ateş açıyorlar” dedi. Haddad,  eylemcilerin başları ve göğüslerinden vurulduğunu sözlerine eklerken, 70 kişinin öldüğü 175 kişinin de silahla yaralandığını söyledi.

BBC: 100'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Mısır'da hastane kaynaklarına dayandırdığı haberinde 100'den fazla kişinin öldüğünü ve 1000'in üzerinde yaralı olduğunu belirtti.

EL CEZİRE: 120 KİŞİ ÖLDÜ

El Cezire televizyonu ise 120 kişinin öldüğünü, 4 bin 500 kişinin yaralandığını öne sürdü. Saldırı, Müslüman Kardeşler’in Mursi’nin görevine dönmesi için sürekli oturma eylemi yaptığı yerin dolaylarında gerçekleşti. Mursi, 3 Temmuz’da askeri darbe ile iktidardan düşürülmüştü.

GERÇEK MERMİ KULLANILIYOR

Müslüman Kardeşler sözcüsü Haddad, güvenlik güçlerinin saat sabahın 3.00’ünde gaz bombaları attığını ve kısa bir süre sonra da gerçek mermiler kullandıklarını söyledi. 

8 Temmuz günü de Cumhuriyet Muhafızları Kışlası çevresinde askerlerin ateş açması sonucu 50 dolayında kişi hayatını kaybetmişti.

3 Temmuz’dan bu yana çoğunluğu Mursi yanlısı olmak üzere 200’ü aşkın kişi şiddet olaylarında hayatını kaybetti.