Mısır'da yönetimden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi destekleyenler, güvenlik güçlerinin Kahire'deki protestoculara müdahale ettiğini ve haftalardır binlerce kişinin barındığı çadırları sökmeye başladığını bildiriyorlar.

Henüz doğrulanamayan haberlere göre çıkan çatışmalarda en az 15 kişi can verdi.

Müslüman Kardeşler son açıklamalarında 50 dolayında ölen olduğunu bildiriyor. Bu sayılar henüz doğrulanamadı.

Mısır devlet televizyonu ölenler arasında 2 güvenlik görevlisinin bulunduğunu, 6 polisin de yaralandığını duyurdu.

Yetkililer Kahire Üniversitesi yakınındaki Nahda Meydanı'nın tamamen tahliye edildiğini, diğer protesto alanında ise müdahalenin sürdüğünü bildiriyor.

Mursi'nin Cumhurbaşkanlığından uzaklaştırılmasına tepkili kalabalıklar son 6 haftadır Raba el-Adaviye Camii'nin dışında ve batıda, Nahda Meydanı'nda kamp kurmuştu.

Çevredeki sokaklar polis birliklerinin ablukası altında; bölgeden silah sesleri gelmeye devam ediyor. Protesto alanlarından dumanlar yükseldiği de gözleniyor.

İçişleri Bakanlığı protesto alanlarından ayrılmak isteyenlere güvenli çıkış yolu açılacağını ve bu insanların izlenmeyeceğini belirtti.

Devrik cumhurbaşkanına destek veren Müslüman Kardeşler televizyonu, halka, yaralıların hastanelere sevk edilebilmesi için oturma eylemi yapılan noktalara otomobiller gönderilmesi çağrısında bulundu.

Hoparlörlerden duyurular yayınlanırken helikopterlerin de bölge üzerinde daireler çizdiği gözleniyor.

Protestocular, büyük bir muhalefet gösterisinden sonra 3 Temmuz'da ordu tarafından iktidardan uzaklaştırılan Mursi'nin göreve iadesini talep ediyor.

Mısır'da protestoların başlangıcından bu yana 250'yi aşkın insan öldü. (BBC)