Mısır’da ordu tarafından görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mahkemesine ara verildi.

Eski cumhurbaşkanı ile tutuklu 14 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) lideri ve üyelerinin davası başkent Kahire’nin doğusundaki bir polis akademisinde görülmeye başlandı.

“Şiddete teşvik etmek” suçundan yargılanan sanıklardan bazıları mahkemeyi sloganlar atarak protesto etti. Bunun üzerine duruşmaya ara verildi. Mursi’nin yargılanacağı yere getirilirken tutuklu kıyafetini giymeyi ve evrakları imzalamayı reddettiği de gelen haberler arasında.

Hüsnü Mübarek rejiminin halk devrimi ile düşürülmesinin ardından haziran 2012’de düzenlenen ilk demokratik seçimlerde Müslüman Kardeşler hareketinin liderlerinden Muhammed Mursi cumhurbaşkanı seçilmişti. Fakat yönetimde yaşanan kadrolaşma muhalefetin tepkisini çekmiş ve halkın bir bölümü tarafından protesto edilmişti.

Bu protestoların ardından yönetime el koyan ordu Mursi’yi 3 Temmuz’da görevinden uzaklaştırmıştı. Davada alınacak kararın ülkede yeniden bir kaos havası yaratmasından endişeleniliyor. (euronews)