Kara Panterler örgütünün eski bir üyesi ve gazeteci olan ve 1981 yılında Philadelphia’da bir polisi öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanarak idam ile cezalandırılan Mumia Abu Jamal, tutuklu bulunduğu cezaevinden Wall Street’i İşgal Et hareketine dair görüşlerini yansıtan bir yazı kaleme aldı. Abu-Jamal, göstericileri, patronlara itaat etmekten vazgeçmeyen siyasetçilerin suistimallerine karşı uyarıyor:

Aşağı Manhattan’da bulunan Zucotti Parkı’nda (göstericiler tarafından adı Özgürlük Meydanı olarak değiştirilen), binler bankaların ihanetlerine, Wall Street’in insafsız açgözlülüğüne, işsizlik belasına ve siyasi grupların (Cumhuriyetçiler de, Demokratlar da) varlıklı efendilerine olan ödlek itaatkârlığına karşı isyan sesini yükseltiyor.

Kısacası protestolarının odak merkezi, özellikle 2008 Sonbaharı’nda ekonominin tepetaklak olmasından bu yana açgözlülüğü daha da belirginleşen kapitalizm. Ağırlıklı olarak işsiz gençler başlattılar, kamu çalışanlarının, kentli gençlerin, öğrencilerin, öğretmenlerin ve kayda değer sayıda ak saçlıların desteğini aldı.

Bu protestolar, toplumsal hoşnutsuzluğun kontrol edilmesi güç bir yangın gibi dağılır şekilde çok yaygın olmasından kaynaklanıyor. Wall Street ve bunun üzerine, günler sonra Boston, Baltimore, Philadelphia, Los Angeles ve fazlası. Politikacı adı verilen profesyonel ihanetçiler tarafından bize getirilmiş ahbap-çavuş kapitalizmini protesto eden gösteriler, fırtına sonrasında mantarların türemesi gibi türedi.

Ve hazır söz bundan açılmışken, politikacılar, kan bankasındaki vampirler gibi, iktidar tekellerini tehdit edebilecek hareketin canlılığını emmek için Wall Street’e hücum ediyor. Çünkü politikacılar, bir yandan protestocuların karşı çıktığı korkunç patronlara hizmet etmeye devam ederken, bu protestoyla sadece onu suistimal etmek, zayıflatmak için ilgileniyor. Wall Street’e karşı duran politikacıları bir elinizle sayabilirsiniz ve hâlâ geriye birkaç parmağınız kalır.

Muhtemelen ABD’nin en büyük beyaz devrimcisi, kölelik karşıtı John Brown, politikacılara çok az saygı duyuyordu. Ailesine demişti ki:

“Profesyonel bir politikacıya hiçbir zaman güvenemezsiniz. Çünkü inançları olsa bile ilkelerini menfaatleri için feda etmeye her zaman hazırdır.”

Bunun üzerine düşünün. Şimdi de bildiğiniz bütün politikacılar üzerine düşünün. Gördünüz mü?

Bu, Kahire ve Wisconsin’deki protestolarla kısmen kıvılcımlanan “Halkın Gücü”dür. Diğer kıvılcımlar Troy Davis (20 yıl önce bir polisi öldürdüğü iddiasıyla 21 Eylül 2011’de Georgia eyaletinde idam edilen siyah ABD’li; ç.n.) adaletsizliğidir, New York polisi tarafından birçok protestocuya yönelik gerçekleştirilen saldırıdır, siyasi kast tarafından yoksullar ve işçi sınıfı üzerinde uygulanan baskıdır, yabancı ülkelerdeki akılsız savaşlarla uzun, heba edilmiş yılların hoşnutsuzluğudur.
Bu “Halkın Gücü”dür.

Aynen böyle sürsün.

http://kasamaproject.org/2011/10/20/mumia-abu-jamal-the-occupation/ adresinde yayımlanan metinden çevrilmiştir.

Çeviri: Gerçeğin Günlüğü Kolektifi / Erkan Çınar