Rusya’nın başkenti Moskova'nın Biryulevo semtinde, Perşembe gecesi 25 yaşındaki bir Rus gencin kızarkadaşıyla birlikte eve dönerken "Kafkasya" kökenli olduğu belirtilen biri tarafından öldürülmesi üzerine başlayan olaylar büyüyor.

Moskova’nın güneyinde başlayan milliyetçi gösterilerde 5’i polis 8 kişi yaralandı, 1200 kişi de gözaltına alındı.

Cinayeti işleyen şahsın kameralara yakalanan görüntüsünün yayınlanması ve medyanın bu şahsı "Kafkasyalı görünümlü biri” şeklinde tanıtması ardından, bölge halkı suçlunun yakalanması talebiyle bir gösteri düzenledi.

Başta sakin geçen gösteri daha sonra radikal milliyetçilerin kışkırtmasıyla şiddet eylemlerine dönüştü. Radikal milliyetçi gruplar göçmenlerin çalıştığı iş yeri ve pazarları basmak istedi. Rus Özel Hareket Timleri (OMON) ve çevik kuvvet ekiplerinin müdahale etmesi üzerine gösteriler çatışmaya dönüştü.

Ria Novosti ajansının Moskova Emniyet Müdürlüğü Basın Dairesi Sözcüsü’ne dayandırdığı haberine göre göstericilerin gözaltına alınması sırasında 5’i polis, 8 kişi yaralandı.

Rus Haber Ajansı Interfax 1.200 kişinin gözaltına alındığı bilgisini verdi. Ajans, 1200 kişinin cinayetle alakalı olup olmadığı araştırılacağı gerekçesi ile gözaltına alındığını yazdı. (ANF)