Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye'nin Rusya'ya yönelik 'etnik temizlik' suçlamalarının, Ankara'nın Suriye'deki 'gerçekliklerden ne kadar kopuk olduğunu' gösterdiğini söyledi.

Sözcü Mariya Zaharova, düzenlediği basın toplantısında, Ankara'nın, Rusya'nın Suriye'deki Lazkiye kentinde 'etnik temizlik' yaptığı yönündeki iddiasını 'dayanaksız' olarak niteledi.

''Ankara'nın bu iddiaları suçlama olarak bile nitelenemez'' ifadelerini kullanan Zaharova, ''Bu iddialar Türkiye yönetiminin Suriye neler olup bittiğinden, hayattan ve gerçekliklerden ne kadar kopuk olduğunu gösteriyor. Ankara'nın bu açıklamaları bana güçsüz birinin saldırganlığını anımsatıyor'' dedi.

'TÜRKİYE, ULUSLARARASI HUKUKU ALENEN ÇİĞNEDİ'

Diğer taraftan Türkiye'nin Irak'ın Musul kentinde asker göndermesine de değinen Zaharova, ''Türkiye bu eylemiyle uluslararası hukuku alenen çiğnedi'' yorumunda bulundu.

Zaharova'nın açıklamalarında öne çıkan diğer noktalar şöyle:

'ABD IRAK2A GİRMESEYEDİ, IŞİD OLMAZDI'

* Almanya ve İngiltere de IŞİD karşıtı uluslararası koalisyona katıldı. Ancak koalisyon IŞİD'le mücadele ediyormuş gibi yapıyor. Zira koalisyonun Suriye'deki duruma siyasi yaklaşımı, elini kolunu bağlıyor.

Suriye, ABD öncülüğündeki bu koalisyonun eylemleri nedeniyle kaosa sürükleniyor. ABD 2003'te Irak'taki operasyonuna başlamasaydı, bugün IŞİD gibi bir problemimiz olmazdı.

'NATO TOPLUCA SUSSUN'

* NATO, ortak hareket etme peşindeyse en iyisi topluca sussun.

* IŞİD, Afganistan'da ikinci bir cephe açmayı planlıyor. Afganistan'daki durum bizi endişelendiriyor.

'ABD IŞİD'İN TANKERLERİNİ NASIL OLDUYSA GÖRMEMİŞ'

* ABD'li pilotlar, 1 yıldır Suriye ve Irak'ta hava saldırıları düzenlemelerine karşın, IŞİD güçlerini besleyen petrol yüklü tankerleri –her nasıl olduysa– görmemişler. (Sputnik)