Mısır'daki geçici yönetim, günlerdir süren müzakerelerin ardından başbakan ve cumhurbaşkanı yardımcısını atadı. Eski maliye bakanı Hazım El Beblavi, geçici başbakan oldu. Baradey de, cumhurbaşkanı yardımcısı oldu.

Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, dış ilişkilerden sorumlu yardımcısı olarak "Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu eski Başkanı Muhammed El Baradey'i atadı. Geçici yönetim, başbakanlık görevine ise, "eski maliye bakanı Hazım El Beblavi'yi getirdi.

Daha önce bu görevler için adı geçen bazı siyasetçilere karşı çıkan Selefilerin Nur Partisi, Hazım El Beblavi'nin geçici başbakan olarak atanmasına itiraz etmeyeceklerini açıkladı.

'MİLYONLUK ŞEHİT GÖSTERİSİ'

Başkent Kahire'de dün Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önünde askerin ateş açması sonrası 51 Mursi taraftarının öldürülmesini protesto etmek için Adeviye meydanında "Milyonluk Şehit Gösterisi" ismiyle dev bir protesto eylemi planlanıyor. Mursi taraftarları, bu gösteriye katılmak için meydanda toplandı.

RUSYA'DAN MISIR AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Mısır'da şiddet ve çatışmayı durdurarak, ülkede politik süreci başlatıp, özgür ve adil cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilmesini sağlayacak her türlü adımı desteklediklerini söyledi.

Lavrov, Mısır'da yaşanan şiddetin, tüm siyasi tarafların kabul edeceği bir çerçevede durdurulması gerektiğini belirtti.