Kahire'de bulunan Rabiat'ül Adeviye Camii'nin önünde ve Nahda Meydanı'nda toplanan Mursi yanlılarına bu sabahtan itibaren müdahale başladı.

Çıkan çatışma sonucu en az 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Müslüman Kardeşlere göre ölü sayısı 2 bin 200.

Ordunun temmuz ayının başında devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevine iadesi için Adeviye ve Nahda meydanlarında haftalardır oturma eylemi yapan göstericilere biber gazıyla müdahale ettiği belirtildi. Güvenlik güçleriyle Mursi yanlıları arasında çatışmalar çıktı.

Müslüman Kardeşler ölü sayısını, "2 bin 200'den fazla" olarak açıklarken Mısır Sağlık Bakanlığı ise, "56 ölü, 550 yaralı" olduğunu açıkladı.

SKY TV KAMERAMANI ÖLDÜRÜLDÜ

Yaşanan müdahale sırasında İngiliz Sky TV için çalışan bir kameramanın da bulunduğu bildirildi. Reuters ve AFP haber ajansları Adeviye'de ölü sayısının en az 15 olduğunu bildirdi. Müslüman Kardeşler ise ölü sayısını, "2 bin 200'den fazla" olarak açıklıyor.

Müslüman Kardeşler, bazı noktalardan göstericilere keskin nişancıların ateş açtığını savunurken, yaralananların Adaviye sağlık merkezinde tedavileri sürüyor. Çıkan olaylarda 2 Mısır askerinin de hayatını kaybettiği belirtildi. Uzun süreden bu yana darbe karşıtlarının toplanma ve gösteri alanı olan Rabiatül Adeviyye meydanı çevresine darbe karşıtlarının yeniden barikatlar kurmaya çalıştığı, bu sırada ordu ile çatışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, ülkede 1 ay olağanüstü hal ilan edildiği duyuruldu.

Mısır güvenlik güçlerinin Rabiatul Adaviyye ve Nahda meydanlarına müdahale etmesi ve ülke genelinde başlayan gösterilerin başlamasından dolayı ülke genelinde bir ay süreyle Olağanüstü Hal ilan etti.

Darbe yönetimi saat 17:00'den sonra sokağa çıkma yasağı ilan etti. (Ajanslar)