KAHİRE - Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek karşıtı isyanın 13. gününe girdiği Mısır’da Cumhurbaşkanı yardımcısı Ömer Süleyman ile muhalefet temsilcileri arasındaki görüşmeler başladı.

Resmi MENA ajansı Cumhurbaşkanı Ömer Süleyman ile görüşmelere, Müslüman Kardeşler, Liberal Wafd Partisi, Sol eğilimli Tagammu ile isyana öncülük eden gençlik gruplarının oluşturduğu komite üyelerinin katıldığını bildirdi. Katılımcılar arasında ülkenin en büyük işadamlarından Naguib Sawiris ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) eski başkanı Muhammed El Baraday’in de bulunduğu aktarıldı.

Daha önce Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek çekilmeyene kadar görüşmelere katılmayacaklarını bildiren Müslüman Kardeşler, sabah saatlerinde bu kararlarından vazgeçerek görüşmeye katılacaklarını açıklamıştı. Müslüman Kardeşler tarafından yapılan açıklamada, “Yöneticilerin halkın taleplerini ne kadar ciddiye aldıklarını ve bu talepleri hangi ölçüde karşılamaya hazır olduklarını görmek için görüşmelerden birine katılma kararı aldık” dendi. Açıklamada, ancak sonuçsuz kalacağının anlaşması durumunda görüşme masasından derhal çekilecekleri vurgusu yapıldı.

Gözler devam eden görüşmede çıkacak sonuca çevrilirken, Tahrir Meydanı’nı dolduran binlerce gösterici toplu namaz kıldı. Namazdan sonra Koptik kilisesine mensup Hıristiyan Mısırlıların da yaşamını yitirenler için ahin düzenlemeleri bekleniyor. Tahrir Meydanı’nda günün ilerleyen saatlerinde ise Mısırlı sanatçıların katılacağı bir konser verilecek.