Mısır'da Port Said Ceza Mahkemesi, Port Said davasıyla ilgili nihai kararını açıkladı. Mahkeme 21 sanığa idam, 5 sanığa da müebbet hapis cezası verdi.

Port Said Ceza Mahkemesi'nin Port Said davasında 7 polis hakkında beraat kararı vermesine tepki gösteren El-Ehli Futbol Kulübü taraftarları da, başkent Kahire'de bir polis evini ve Mısır Futbol Federasyonu binasını ateşe verdi.

Karara tepki gösteren taraftarlar, Ultras grubu binasının yakınında bulunan bir polis evine baskın düzenleyerek, camlarını kırıp binayı ateşe verdi.

Olaylar sırasında ateşe verilen binada kimsenin olmayışı nedeniyle can kaybı yaşanmadı. Polis evini ateşe verdikten birkaç dakika sonra bölgede bulunan Mısır Futbol Federasyonu binasına saldıran taraftarlar, federasyon binasını da yakmaya çalıştı.

Mahkeme, olaylara katıldıkları ve sorumlulukları olduğu iddiasıyla yargılanan 28 kişinin beraatına karar vermişti. Beraat edenler arasında 7 polis memuru bulunuyor.

74 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Port Said Stadı'nda geçtiğimiz yıl, Port Said futbol takımı El-Mısri ile Kahire'nin takımı El- Ehli arasında oynanan maçtan sonra çıkan olaylarda 74 kişi hayatını kaybetmiş, 300'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Açılan dava sonucunda mahkeme 26 Ocak'ta 21 idam kararı vermişti. Mahkeme ayrıca nihai kararını vermeden önce 21 idam cezası verdiği dava dosyasını Mısır Başmüftülüğü'ne göndermişti. Başmüftülük, söz konusu davayla ilgili görüşünü 9 Mart'ta açıklayacağını belirtmişti.