Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, IŞİD’e karşı mücadele eden koalisyonun Washington’da düzenlenen toplantısında açıklamalarda bulundu.

IŞİD’e karşı koalisyonda 'sözde terörle mücadele çabalarına destek verdiğini açıklayan, gerçekte ise terörü destekleyenlerin' yer almaması gerektiğini açıklayarak, Katar'a işaret etti.

Ebu Zeyd, “Koalisyondaki üyelik, yalnızca aynı düşüncelere sahip olan ve ortaklaşarak teröre karşı koyan devletler için geçerli olmalı” ifadelerini kullandı.

Koalisyonda 'bölünmüş kişiliğe sahip olan ve çeşitli maskeler takan' ülkelerin yer almasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Ebu Zeyd, “Onlar dünya toplumu karşısında kendilerini terörle mücadelede ortak olarak tanıtırlar, fakat aynı zamanda terör ve aşırıcılık yanlılarına Ortadoğu’da yıkım getirmeleri için para ve silah sağlayarak şüpheli ilişkiler kurarlar” diye konuştu.

Al Jazeera televizyonunun terörist olarak kabul edilen grupların temsilcilerine birçok kez tribün sağladığını hatırlatan Ebu Zeyd, ayrıca Katar’ın kendi vatandaşları için fidye olarak büyük paralar ödediğini ve bunun da bir ihlal olduğunu kaydetti.

(Kaynak: Sputnik)