Mısır'da Hristiyan Kıptilerden oluşan bir gruba silahlı saldırganlar ateş açtı. Saldırıda en az 26 kişinin öldüğü açıklandı.

Reuters'in sağlık yetkililerinden aktardığı bilgilere göre Minye'de otobüslerle seyahat eden Kıptilere yapılan silahlı saldırıda 26 kişi öldü, 26 kişi de yaralandı.
Minye Valisi Essam el Bedaivi, Hristiyan Kıptilerin başkent Kahire'nin güneyindeki bir manastıra giderken saldırıya uğradığını açıkladı.

Mısır devlet televizyonu da Kıpti kafilenin Minye'de, Kahire'nin 220 km güneyindeki St. Samuel Manastırı'na gittikleri sırada saldırıya uğradıklarını duyurdu.

Kafilenin saldırıya uğradıkları sırada 2 otobüs ve bir kamyonla yolculuk ettiği de gelen bilgiler arasında.

Mısır Sağlık Bakanlığı görgü tanıklarının saldırıyı askeri kıyafetli 8 ile 10 kişinin gerçekleştirdiğini söylediğini aktardı.

IŞİD, KIPTİLERİ HEDEF ALMIŞTI

Nisan ayında Tanta kentinde Kıptilerin gittiği bir kilise ve aynı kentte bir karakol bombalı saldırıya uğramış, ardından İskenderiye kentinde bulunan St. Mark kilisesi girişindeki bombalı saldırı 40'tan fazla kişinin ölümüne yol açmıştı.

Aralık 2016'da da Kahire'deki Kıpti katedraline yapılan bombalı saldırıda da 25 kişi ölmüş, bu saldırıyı da IŞİD üstlenmişti.

Kıptiler Mısır nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor. (Kaynak: Sputnik)