Minbic Askeri Meclisi güçleri tarafından “Komutan Şehit Faysal Ebû Leyla” adıyla yürütülen Minbic’i Özgürleştirme Operasyonu 10. gününde devam ediyor.

Operasyon kapsamında Tişrin cephesi güçleri, bu sabaha karşı saat 05.00 dolaylarında Fırat Nehri’nin 7 km batısında yer alan Cib El-Tewîl ve Cib El-Qasîr köyleri ile, Minbic’in doğusunda Ratoniye köyünü IŞİD’den kurtardı.

Operasyonun Qereqozaq cephesinde ise sabah 04.30’da Xerfan köyünü de şiddetli çatışmalar sonunda kurtarıldı. IŞİD’in bu köye yönelik gerçekleştirmek istediği bombalı araç saldırısı da boşa çıkarılarak araç imha edildi.

İKİ KÖYDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Sabah saatlerinden bu yana, Minbic’in 3 km doğusunda Resim El-Exder ve Cib Nahid köyü çevresinde Minbic Askeri Meclisi güçleri ile IŞİD arasında yaşanan şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Çatışmaların detaylarına ilişkin henüz hiçbir bilgi belirtilmedi.

HALEP YOLUNDA 6 KÖY KURTARILDI

Öte yandan Minbic Askeri Meclisi güçleri, dün kontrol altına alınan Minbic-Halep yolu üzerindeki ilerleyişini sürdürerek bu sabah erken saatlerde Xezawiyê, Mixarat, Xirbet El-Eswed, Heye El-Kebîre, Heye El-Zexîre ve Cereyat köylerini IŞİD’den kurtardı.

79 IŞİD’Lİ CENAZESİ

Minbic’i kuşatmaya alınmasıyla çevre köylerde yürütülen arama tarama faaliyetlerinde 79 IŞİD’li cenazesi Minbic Askeri Meclis güçlerinin eline geçti.

Kaynak: ANHA