Minbic Askeri Meclisi güçlerinin 1 Haziran’da başlattığı Minbic’i IŞİD’den kurtarma operasyonu devam ediyor.

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) haberine göre; kent yakınındaki El Exder köyü ile buğday siloları çevresinde şiddetli çatışmalar yaşandığı, çatışmalarda 9 IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi.

Haberde, kentin 4 km doğusunda yer alan Til Refîi köyünün de IŞİD’ten kurtarıldığı belirtildi.

700 METRE MESAFE KALDI

Mezret Hemdûn köyünün de IŞİD’ten kurtarılmasıyla birlikte güney cephesinde Minbic merkeze sadece 700 metrelik bir mesafe kaldığı belirtildi.

Minbic Askeri Meclisi, yaptığı açıklamada kentin girişine dayandıklarını, yakın zamanda kenti IŞİD’ten kurtaracaklarını ifade etti.

ABD: İLK AŞAMA TAMAMLANDI

Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), operasyonlarda ilk aşamanın tamamlandığını açıkladı.

Açıklamada şunlar ifade edildi.

“Bölgenin IŞİD’den temizlenmesinin ardından şehri özgürleştirme aşamasına hazırız.

“Suriye Arap Koalisyonu için sivillerin güvenliği son derece önemli. Bunun sonucu olarak halk zaten özgürleştirilmiş kasabalara geri dönüyor.

“Operasyonun başlamasından itibaren koalisyon kuvvetleri Menbiç etrafında 190’dan fazla hava saldırısı düzenledi. Son 4 gün içerisinde örgütün 3 komuta merkezi imha edildi.

“Türkiye sınırındaki ve Mare hattındaki IŞİD’i temizlemek için koalisyon destekli Suriye ılımlı muhalefetinin çabalarının eşlik ettiği Minbic operasyonu, IŞİD güçlerini zayıflatmaya ve Türkiye’ye, Avrupa’ya ve ABD’ye yönelik tehdidi azaltmaya devam ediyor.”