Almanya Başbakanı Angela Merkel, dünya kamuoyu tarafından yakından takip edilen Gezi Parkı olaylarına dair ilk kez değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın sert üslübunu ve uzlaşmaz tavrını eleştiren Merkel, sorunların ancak yapıcı bir üslupla, diyalogla çözülebileceğini belirtti.

Merkel, olayları ve hükümetin olaylar karşısındaki tavrını kaygıyla izlediklerini belirtti.

Angela Merkel'in konuya yaklaşımı, haftalık bakanlar kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan hükümet sözcüsü Steffen Seibert tarafından dile getirildi.

 
Alman hükümetinin gelişmeleri derin kaygı içinde izlediğini vurgulayan sözcü, "gerginliğin kalıcı bir şekilde yalnızca diyalogla aşılabileceğini“ kaydetti.
 
Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, "tarafların akl-ı selim içinde hareket edeceği, yapıcı görüşmelerin kaçınılmazlığına“ işaret etti.
 
Toplantı ve ifade hürriyetinin, demokrasilerin tartışılmaz bir parçası olduğuna dikkat çeken Federal Alman hükümeti sözcüsü Seibert, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştiri toplayan sert üslubuna da değindi. Seibert, "Şimdi önemli olan gerginliği azaltacak bir tavır içinde olmak. Kullandığımız söylem de buna dahil“ dedi.