Almanya Başbakanı Angela Merkel, Britanya’nın Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış süreciyle ilgili müzakerelerle ilgili olarak "Çirkinleşmeye gerek yok, usulüne uygun yürütülmeli" dedi.

Merkel ayrıca, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla ilgili yaptığı "Bu süreç arafta bırakılmaması için mümkün olan en kısa sürede başlamalı" açıklamasının aksine "Acelesi yok" yorumu yaptı.

AB kurucu ülkelerinin Dışişleri Bakanları'nın Berlin'deki olağanüstü zirvesi ardından konuşan Merkel, Londra'nın 'hızlı çıkışından yana olmadığını' ifade edip "Evet, sonsuza kadar sürmemeli doğru ama, özellikle kısa zamanda gerçekleşmesi için de uğraşmayacağım" dedi.

Merkel ayrıca, diğer ülkelerin AB'den çıkmalarına engel olmanın da müzakerelerde öncelik verdikleri maddelerden olmadığını belirtti.

Almanya Başbakanı, İngiltere'yle müzakerelerin 'objektif ve iyi bir iklimde, usulüne uygun şekilde' yürütülmesini istediğini kaydetti.

STEİNMEİER: İNGİLTERE'NİN AB'DEN ÇIKIŞ SÜRECİ EN KISA SÜREDE BAŞLAMALI

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ise Berlin'de Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda'nın katıldığı zirve sonrası açıklamasında İngiltere'nin AB'den çıkış sürecinin 'en kısa sürede başlaması' çağrısında bulunmuştu.

Steinmeier, "Biz burada hep beraber, bu sürecin arafta kalmaması ve Avrupa'nın geleceğine odaklanabilmemiz için mümkün olan en kısa sürede başlaması gerektiğini söylüyoruz" demişti.