Batı Avustralya ve Kuzey Bölgesi'ndeki Aborjinlere ait yerleşim yerlerinin, federal hükümet tarafından kapatılmasına yönelik girişimlere karşı Melbourne'de gösteri düzenlendi.

Melbourne'de Aborjin Direnişinin Halk Savaşçıları adlı grup tarafından organize edilen gösteride, Aborijin bayrakları ve dövizler taşıyan yüzlerce protestocu, konuşmaların ardından sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri arasında Swan sokağının üzerindeki köprüye gelen eylemciler, köprüyü yaklaşık 1 saat trafiğe kapattı. Burada yapılan konuşmalarda, Avustralya hükümetinin yerli halka, mültecilere, sığınmacılara ve Müslümanlara yaptığı uygulamalar sert sözlerle eleştirildi.

Ateş yakan ve dans eden protestocular daha sonra Melbourne kent merkezine sloganlar eşliğinde yürüdü, kentin en yoğun kavşağını trafiğe kapatarak bir süre oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 4 saat süren gösterisi olaysız sona erdi.

Avustralya'da Federal Hükümet, Batı Avustralya ve Kuzey Bölgesi sınırları içinde bulunan Aborjinlere ait çok sayıda yerleşim merkezini ekonomik sebeplerden dolayı kapatmayı planlıyor.

(Sputnik Türkiye)