Münih Güvenlik Toplantısı kapsamında açıklamalarda bulunan Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Suriye’de kara harekatı düzenlemenin uzun vadeli bir savaşa neden olacağını savundu.

Euronews’a konuşan Medvedev, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin “Barış planı başarısızlıkla sonuçlanırsa çatışmaya daha çok yabancı birlik katılabilir,” sözlerine cevap verdi.

Medvedev, “Eğer Kerry uzun bir savaş isterse bu tür kara harekatlarına başlanabilir. Ancak kimseyi korkutmanın lüzumu yok. İhtiyacımız olan, Dışişleri bakanımız Lavrov ile yaptıkları gibi müzakere etmektir. Ters giden şeyler hakkında konuşmak veya diğer Arap ülkeleriyle kara harekatını konuşmak değil ihtiyacımız olan. Soruyu cevapladım ve tekrarlıyorum; kimse yeni bir savaş istemiyor. Kara harekatı uzun vadeli bir savaş demektir. Bunu göz önünde bulundurun,” diye konuştu.

ABD, şimdiye kadar Suriye’ye kara birlikleri gönderme fikrini hep reddetti. Ancak Suudi Arabistan, IŞİD’e karşı savaşacak kara birlikleri göndermeyi teklif etmişti.

YPG’nin sınır hattında ilerleyişinden kaygı duyan Türkiye de bu duruma sessiz kalınamayacağını söyleyerek defalarca operasyon olasılığını ima etmişti.

Öte yandan Katar Dışişleri Bakanı, Münih Güvenlik Toplantısı’nda Suriye’ye kara harekatının aciliyet kazandığını söyledi