Dünya futbol tarihinin ünlü yıldızlarından Arjantinli Diego Maradona, Küba devrimi lideri Fidel Castro'nun ölümünü Buenos Aires'ten telefonla aranması sonucu öğrendiğini, şok yaşadığını belirterek 'Son derece üzgünüm. O benim için ikinci bir baba gibiydi" dedi.
 
Maradona bir dönem Küba'da kalarak uyuşturucu bağımlılığına karşı tedavi görmüştü. Küba'yı ilk defa 1986 yılında Arjantin'in Dünya Kupası'nı kazanmasından sonra ziyaret eden ünlü futbolcu Maradona, bir çok kez Fidel Castro ile karşılaşmış ve Castro'ya duyduğu hayranlığı dile getirmişti. Fidel Castro'nun 'büyük dost' olarak nitelendirdiği Diego Maradona'nın bir bacağında Castro'ya benzeyen bir dövme bulunduğu biliniyor.
 
Maradona, Fidel Castro için daha önce de "Tanrının yanı sıra, bugün sağ olmamın nedenidir" demişti.
 
CEZAYİR
 
Cezayir'in Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun ölümü nedeniyle 8 günlük yas ilan ettiği bildirildi. Castro, ülkenin 1954-1962 yılları arasında Fransa'nın sömürgeciliğine karşı girişilen direnişte önemli destekler sunmuştu.
 
VENEZUELA
 
Castro'nun ölümü dolayısıyla ülkede üç günlük yas ilan eden Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezüella'nın başkenti Caracas'daki askeri kışlada anma töreni düzenleyecek.
 
ÇİN
 
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, "Castro'nun ölümü Küba ve Latin Amerika hakları için büyük bir kayıptır. Küba ve Latin Amerika halkı mükemmel evladını, Çin halkı da yakın bir yoldaşını ve samimi bir dostunu kaybetti" ifadelerini kullandı.