Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın avukatı Essa Moosa 81 yaşında hayatını kaybetti.

HDP, Moosa için bir mesaj yayınladı.

HDP'nin mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Güney Afrika Cumhuriyeti’nde halkın ırkçılığa ve sömürgeciliğe karşı mücadelesinde yer almış, aynı zamanda Başkan Nelson Mandela’nın avukatlığını yapmış olan Essa Mousa’nın yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik.

Mousa, sadece kendi ülkesindeki siyah halkın özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesinin bir parçası olmakla yetinmeyen bir kişilikti. Uluslararası dayanışmanın en güzel örneklerinden birini geliştiren Essa Mousa, aynı zamanda Kürt halkının, Türkiye demokrasi ve barış güçlerinin de önemli bir dostuydu.

Uluslararası barış delegasyonlarının vazgeçilmez bir üyesi olarak Güney Afrika Cumhuriyeti’nde barış ve eşitliğin nasıl sağlandığı; yeni bir toplumsal sözleşmenin, yani demokratik ve eşitlikçi bir anayasanın nasıl hazırlandığı konusundaki deneylerini de bizlerle paylaşmış olan Essa Mousa’yı her zaman önemli bir dost ve bir kardeşimiz olarak hatırlayacağız.

Ailesine, dostlarına, mücadele arkadaşlarına, Güney Afrika Cumhuriyeti halkına ve Türkiye halklarına başsağlığı diliyoruz."