BERLİN / ANF

Almanya’da iktidar partisi CDU’nun Genel Başkan Yardımcısı Armin Laschet, “Mali’de savaştığımız güçleri Suriye’de destekliyoruz” itirafında bulundu. Dışişileri bakanı Westerwelle’ye “Suriye muhalefetini ciddi şekilde uyar” çağrısını yapan Laschet, katliamlar yapan El Nusra ve El Kaide’nin Katar ile Suudi Arabistan tarafından desteklediğine dikkat çekti.

Özgür Suriye Ordusu ve El Kaide’ye bağlı diğer grupların Rojava ile Suriye’de katliamlar yapmasının ardından batılı ülkeler Suriye muhalefeti politikasını gözden geçiriyor. Alman başbakanı Angela Merkel’in partisi Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDU)’nun önemli bir isminden hükümete Suriye muhalefeti politikasına ilişkin uyarı geldi.

Almanya’nın günlük gazetelerinden Die Welt’e konuşan CDU Genel Başkanı Yardımcısı ve Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nin CDU Başkanı Armin Laschet, Dışişleri Bakanı Westerwelle’den Suriye muhalefetini ciddi şekilde uyarmasını istedi. Suriye’de iki papazın kaçırıldıktan 100 gün sonra öldürüldüğünü, başta Avrupa Birliği ve ABD olmak üzere birçok hükümetin devreye girdiğini, ancak Alman Dışişleri Bakanı’nın sessiz kaldığını belirten Lashet “Dışişlerimizin neden sessiz kaldığını öğrenmek istiyorum” dedi.

‘HIRİSTİYANLAR BEYRUT’A ALEVİLER DE MEZARA GİTSİN’

Kürtlere yönelik saldırılarından söz etmeyen Hıristiyan demokrat politikacı, devamla şu uyarıları yaptı: “Kurtarılmış denilen bölgelerde Araplar ‘Hıristiyanlar Beyrut’a Aleviler de mezara gitsin’ çağrısı yapıyor. Mali’de savaştığımız güçleri Suriye’de destekliyoruz, bu saçma sapan bir durum. Katar ve Suudi Arabistan tarafından desteklenen terörist gruplar El Nusra ve El Kaide Suriye’de Şeriat devleti için savaşıyor.”

Alman hükümetinin Suriye muhalefetini insan haklarını uygulaması şartıyla desteklemesi gerektiğini söyleyen CDU’lu Laschet “Suriye’de Hıristiyanlar, Şiiler, Aleviler ile diğer azınlıkların haklarının korunması için daha fazla çaba sarf etmeliyiz” dedi.