Bosna Hersek'te 3.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bir maden ocağında göçük oluştu. 34 işçi ocakta mahsur kaldı.

Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Zenitsa kentinde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentteki Raspotoçye kömür madeninde göçük oluştu.

Göçük sırasında madende bulunan 56 işçiden 22'si içeriden çıkmayı başarırken, 34 işçinin madende mahsur kaldığı ve bu işçileri kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Zenitsa'daki maden ocağının müdürü Esad Çiviç, yaptığı açıklamada, kurtarma ekiplerinin farklı şehirlerdeki maden ocaklarından Zenitsa'ya ulaştığını belirterek, aynı zamanda kurtarma çalışmalarına kanton ve entite düzeyinden de katılımın olduğunu ve gerek duyulduğu takdirde ek yardım talebinde bulunabileceklerini söyledi.

Vardiya şeflerinden aldıkları bilgiye göre, meydana gelen göçük nedeniyle madendeki koridorun 70 metrelik kısmının yığılan toprak ve diğer materyaller nedeniyle kapandığını ifade eden Çiviç, ''Koridoru ne zaman açabileceğimize dair bir şey söylemek mümkün değil. Şu anda koridorun tamamının mı yoksa bazı kesimlerinin mi kapalı olduğunu net olarak bilemiyoruz'' diye konuştu.