Lübnan'ın Suriye sınırına yakın Kaa bölgesinde 8 saldırganın düzenlediği intihar saldırılarında en az 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Lübnan'ın Suriye sınırına yakın Kaa bölgesinde pazartesi günü 8 saldırganın düzenlediği intihar saldırılarında en az 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Reuters'a konuşan güvenlik kaynakları, halkının çoğunluğu Hristiyan olan bölgede yaşanan saldırılardan IŞİD'in sorumlu olduğunu düşündüklerini söyledi, fakat henüz saldırıları üstlenen olmadı.

IŞİD, Haziran ayının başında yaptığı çağrıda militanlarını Ramazan ayı boyunca 'inanmayanları' hedef alan saldırılar düzenlemeye çağırmıştı.

Saldırıları kimin düzenlediği henüz belirsizliğini korurken, Lübnan'daki Şii Hizbullah milislerine yakın televizyon kanalı Al Manar, IŞİD yandaşlarını suçladı.

IŞİD bundan yaklaşık bir hafta önce bir intihar eylemcisinin Ürdünlü güvenlik birimlerine düzenlendiği ve 6 Ürdün askerinin ölümüne yol açtığı eylemin sorumluluğunu üstlendiğini pazartesi günü açıkladı.

IŞİD'e yakın Amak haber ajansı saldırıyı video görüntüleriyle yayınladı, ancak görüntülerin gerçek olup olmadığı henüz kesinlik kazanmadı.

İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye'deki gelişmeler sürekli olarak komşu Lübnan‘ı da etkisi altına alıyor. Özellikle Lübnan ile Suriye sınır bölgeleri sık sık Lübnan Ordusu ile cihatçı militanlar arasında çatışmalara sahne oluyor.

Lübnan'daki Hizbullah milislerinin Suriye'de Beşar Esad liderliğindeki hükümet güçlerinin saflarında savaşmaya başlaması üzerine Şiilerin kalelerinden sayılan Beyrut'un güneyi, Güney Lübnan ve Bekaa Vadisi gibi bölgelerde sık sık kanlı saldırılar düzenleniyor. Öte yandan BM verilerine göre bir milyondan fazla Suriyeli mülteci Lübnan‘a sığınmış durumda.