Dünyanın en büyük ikinci sokak festivali olan Notting Hill Karnavalı, Londra'da yarın ve pazartesi günü gerçekleşecek. Etnik grupların dansları ve müzikleriyle coşanlara polis bile eşlik ediyor.

Londra'da şu günlerde şehirdeki en büyük sokak eğlencesi Notting Hill Karnavalı. Dünyadaki en büyük ikinci sokak festivali olan Notting Hill Karnavalı, 1964'ten beri her yıl ağustos ayında, İngiltere'nin resmi tatili olan pazar ve pazartesi günleri Londra'da kutlanıyor.

Karayiplilerin 19. yüzyılda köleliğin kaldırılışını kutladıkları karnavallara benzeyen Notting Hill Karnavalı'nın başlangıcı da İngiltere'deki ırkçı saldırılara karşı çıkmak isteyen Karayipli göçmenlerin bir araya gelmesine dayanıyor.

Karayiplilerin kendi kültür ve geleneklerini kutladıkları, zamanla dünyanın dört bir yanından gelenlerin katılımıyla büyüyen karnaval, her yıl unutulmaz görüntülere sahne oluyor. Etnik grupların dansları ve müziğiyle coşan milyonlarca kişi, bir arada dans edip eğleniyor. Her sokakta farklı dans gruplarının, müzik performanslarının olduğu karnaval, dansçıların rengarenk kostümleriyle de dikkat çekici.

Sokaklarda kurulmuş yiyecek tezgahları, pek çok alternatif sunuyor. Şehrin Notting Hill'e doğru aktığı karnavalda, semt civarındaki birçok sokak, trafiğe kapatılıyor. Güvenlik açısından bölgede bulunan polislerin de zaman zaman karnaval coşkusuna kapılıp dans ettiği görülüyor. Notthing Hill'de gerçekleşen karnaval, yarın saat 09.00'da başlayıp, pazartesi akşamına kadar sürecek. Karnavalın ilk günü çocuklara, ikinci günü de yetişkinlere özel olduğundan çocuklu aileler, festivale katılmak için ilk günü tercih ediyor. Bu yıl yine bir milyonun üzerinde kişinin katılması beklenen karnaval yüzünden özellikle Notting Hill'deki otellerde yer bulunmuyor. (Sabah)