İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneydoğusunda bulunan Woolwich'te bir erkek sokak ortasında iki kişinin saldırısına uğradı. Polisin satırlı ve bıçaklı saldırganları vurarak etkisiz hale getirdiği bildirildi. Saldırganlar yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

İngiliz haber kanalı ITV News saldırganlardan birine ait olduğu belirtilen görüntüler yayınladı. Görüntülerde kanlı ellerinde bir satır taşıyan genç siyahi bir erkek bulunuyor.

İngiltere hükümetinin olayın bir terör saldırısı olduğundan şüphelendiği bildirilirken, Paris gezisini yarıda keserek ülkesine dönmesi söz konusu olan Başbakan David Cameron olayın "şoke edici" olduğunu söyledi.

BBC politika editörü Nick Robinson'ın Başbakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, saldırganların "Allahü ekber!" diye bağırdığı kaydedildi.

Woolwich bölgesi milletvekili Nick Raynsford, ölen kişinin aynı civardaki kışladaki askerlerden biri olduğunu söyledi.

Cameron, "olayın bir terör saldırısı olduğu yönünde güçlü işaretler" olduğunu belirtirken, ülkesinin böyle saldırılar karşısında pes etmeyeceğini de sözlerine ekledi.

ITV News'ün internet sitesindeki görüntülerde gri kapüşonlu bir ceket giyen erkek, "Onların bizle savaştığı gibi bizim de onlarla savaşmamız gerekiyor. Göze göz, dişe diş. Bugün bunları görmek zorunda kalan kadınlardan özür diliyorum ama bizim topraklarımızda kadınlar da aynı şeyleri görmeli. Siz insanlar hiçbir zaman güvende olmayacaksınız. Hükümetinizi devirin, onların umurunda değilsiniz" diyor.

BBC'nin aktardığına göre LBC radyosuna konuşan ve isminin James olduğu açıklanan bir görgü tanığı, iki erkeğin 20'li yaşlardaki başka bir erkeğe saldırdığını söyledi. James, saldırıya uğrayan kişinin üzerinde orduyla bağlantılı bir hayır kuruluşu olan "Help for Heroes"un tişörtü olduğunu belirtti.

James, "İki adam çıldırmış gibiydiler. Hayvanlaşmışlardı. [Kurbanı] kaldırımdan çektiler, cesedini yolun ortasına atıp bıraktılar" derken "korkunç" saldırının ardından kendileri de 20'li yaşlarında olan saldırganların ellerindeki silahları sallayıp insanlardan fotoğraf çekmelerini istediklerini söyledi. James bu kişilerin "televizyona çıkmak istermiş gibi" göründüklerini belirtti.