TRABLUS'TA GÖSTERİCİLER 'ATEŞ ALTINDA'

Libya'nın başkenti Trablus'tan gelen son haberlerde hükümet karşıtı protestoculara yoğun ateş açıldığı bildiriliyor.

Cuma namazından sonra Kaddafi'nin devrilmesi çağrısını yapan kalabalıklar sokaklara çıkarken, yeni çatışmalarda ölen ve yaralananların olduğu söyleniyor. Ancak rakamlar konusunda güvenilir bir kaynak yok.

Şu an her şey başkentteki durumun netleşmesine bağlı. O nedenle asıl çatışma burada yaşanıyor.

KADDAFİ 3. KEZ HALKA SESLENDİ: DANS EDİN, MUTLU OLUN

Libya lideri Muammer Kaddafi üçüncü kez Libya halkına hitap etti. Kaddafi'nin bu kez halka hitap için dışarda bir mekan seçmesi dikkat çekti.

“İşte bu gençliğin yenilmez gücü, onursuz bir hayatın hiç bir değeri yok. Ve yeşil bayrakların göklerde dalgalanmadığı bir hayat değersizdir, onursuzdur. Siz gençler size sesleniyorum sokaklarda dans edin, dans edin, moraliniz yüksek bir şekilde hayata devam edin. Ben Kaddafi size sesleniyorum, dans edin mutlu olun.”

Libya devlet televizyonuna göre, Kaddafi yandaşlarına "Libya’yı savunmak için hazırlanın" dedi.

"Libya halkının kendisini sevdiğini" söyleyen Kaddafi, "tüm halkı silahlandırmak için ’gerekirse’ tüm silah depolarının açılacağını" belirtti.

Kaddafi, "savaşacaklarını ve galip geleceklerini" söyledi.

'İSYANCILARLA UZLAŞABİLİRİZ'

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, ülkenin batı kesiminde Ordu birlikleriyle çatışan "isyancılarla masaya oturma ve barışçıl bir anlaşmaya varma" umudunu dile getirdi.

Seyfülislam Kaddafi, Trablus Havalimanı'na gelen bir grup yabancı gazeteciye yaptığı açıklamada, "ordunun, isyancılarla mücadele konusunda kendisini geri planda tutacağını" belirterek, isyancılarla görüşme umudunda olduğunu dile getirdi.

Kaddafi, "yarın itibarıyla barışçıl bir çözüme varmış olmayı ümit ettiğini" ifade etti.

İsyancılarla Ordu birlikleri arasında, Misrata ve Zaviye'de çatışmalar olduğunu kaydeden Kaddafi, "Teröristlerle uğraşıyoruz. Ordu, teröristlere saldırmamaya ve müzakerelere bir şans tanınmasına karar verdi. Umut ederim ki bunu yarın itibarıyla barışçıl biçimde halletmiş olacağız" dedi.